shutterstock

Financiering & Overnames

Gestapeld financieren, fintech, crowdfunding, factoring… De mogelijkheden voor financiering zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Maar wie helpt u om uw weg te vinden in het financieringslandschap? En wie adviseert u in het maken van de juiste keuzes? 4-VISION inventariseert uw behoeften en gaat opzoek naar de best passende financiering tegen de gunstigste voorwaarden.

De financieringsaanvraag bestaat uit de volgende stappen:

Opstellen financieringsmemorandum

Hierin leggen we onder andere vast wat de financieringsbehoefte is, welk business model de onderneming heeft, wat de prognose is, et cetera.

Opstellen financieringsofferte

In de financieringsofferte leggen we de voorwaarden vast waartegen partijen kunnen financieren. Hierin komen zaken als rentepercentage, looptijd en zekerheden aan bod.

Benaderen financiers

Het financieringsmemorandum is zodanig opgesteld dat dit eenvoudig bij meerdere financiers onder de aandacht kan worden gebracht. Van bank tot private investeerders.

Onderhandeling

Zijn partijen geïnteresseerd? Dan start de onderhandeling; een vaak onderschat onderdeel, zeker bij MKB bedrijven. Hiervoor geldt: hoe beter de voorwaarden, hoe meer rendement/zekerheid er ‘overblijft’ voor de aandeelhouders.

Monitoring

We bekijken periodiek of er aanpassingen nodig zijn in de financieringsstructuur, of dat er bijvoorbeeld aanpassingen plaats kunnen vinden in gestelde zekerheden.

Vooraf bespreken we welke stukken door u aangeleverd worden en welke werkzaamheden wij uitvoeren. Ook hierbij spreken we vooraf een vaste vergoeding af zodat u nooit voor verrassingen achteraf komt te staan.

Overnames

Bij overnames zijn er verschillende zaken waar u aan moet denken. Met onze brede ervaring op het gebied van overnames en bedrijfsopvolgingen voorziet 4-VISION u van het juiste advies.

Verkopen van uw onderneming

Het verkopen van uw onderneming is iets wat u niet elke dag doet. Een goed voorbereiding alvorens u tot verkoop overgaat zal vaak in een hogere verkoopwaarde resulteren. Het gehele verkoopproces dient zorgvuldig te worden aangepakt waarbij de juiste ervaring en deskundigheid nodig is. 4-VISION heeft hierin ruime ervaring en is de partij die u hierin kan helpen.

Bedrijfsopvolging

Bent u er aan toe om uw bedrijf over te dragen? Of dit nu aan familie is, aan een werknemer of aan wie dan ook, wij kunnen u begeleiden in dit transitieproces.

Waardebepalingen

Als er iets is wat de meeste ondernemers wel intrigeert is het wel wat hun onderneming nu waard is. Wij kun u ondersteuning bieden bij het opstellen van een waardebepaling. Deze waardebepaling kan dienen als basis voor de onderhandelingsprijs of als onderbouwing van een fiscale transactie. Indien nodig kunnen wij gebruik van de diensten van een Register Valuator waarmee wij samenwerken.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.