Maliebaan 41
3581 CD Utrecht

Geen toets op beschikbaar geld bij Tozo-3 - 4-Vision

  • 8 januari 2021
  • Geen reacties

De tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is bedoeld om zzp’ers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Zzp’ers van wie het inkomen tot onder het sociaal minimum is gedaald kunnen aanspraak maken op de Tozo. De Tozo-3 loopt van 1 oktober tot en met 31 maart 2021. Daarbij komt geen toets op beschikbaar geld. Het kabinet vindt dat vanwege de extra coronamaatregelen niet passend.

Tozo-4 wel met toets op beschikbaar geld

In overleg met gemeenten heeft het kabinet besloten dat er voor Tozo-4 vanaf 1 april 2021 wel een toets op beschikbaar geld komt. Begin 2021 is meer informatie beschikbaar over het invoeren van zo’n beperkte vermogenstoets.

Extra inkomen van u of van uw partner 

Ontvangt u aan het einde van het jaar een bonus, een eindejaarsuitkering, een 13e maand of een winstdelingsregeling? Vergeet dat dan niet bij uw gemeente op te geven als extra inkomen. Uw gemeente kan een controle uitvoeren. Daarom is het handig de benodigde bewijsstukken over uw urencriterium, uw inkomen of het inkomen van uw partner bij de hand te houden.

Belastingaangifte en Tozo 

Gaat u uw belastingaangifte doen? Geef uw Tozo-uitkering dan op als inkomen. Wanneer uw partner heeft gewerkt in loondienst of een uitkering had tijdens uw Tozo-uitkering, kan het zijn dat u te weinig belasting heeft betaald. In zo’n geval kan het verstandig zijn alvast wat geld apart te zetten. Misschien heeft u vragen over het invullen van uw belastingaangifte. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de Tozo-3?  Mail uw vraag naar  info@4-vision.nl of bel ons op 088-0129900. 4-Vision staat zzp’ers in deze lastige tijd graag bij met kundig advies.

Neem contact met ons op