Maliebaan 41
3581 CD Utrecht

Subsidieregeling praktijkleren: doe vóór 15 september uw aanvraag! - 4-Vision

  • 2 augustus 2017
  • Geen reacties

Biedt u binnen uw bedrijf een leerplaats aan? Dan is het belangrijk dat u op tijd uw aanvraag doet voor de Subsidieregeling. Met deze regeling kunt u maximaal € 2700 per leerplaats aan subsidie ontvangen. Aanvragen voor het school- en studiejaar 2016-2017 kunnen vanaf 2 juni tot uiterlijk 15 september 17:00 uur ingediend worden. 4-VISION kan u helpen bij het aanvragen van de subsidie.

Wat houdt de Subsidieregeling in?

De Subsidieregeling is een tegemoetkoming in de begeleidings- en loonkosten die u als werkgever maakt bij het aanbieden van een leerplaats. Hiermee stimuleert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werkgevers om praktijkleerplaatsen en werkleerplaatsen aan te bieden. Met die plaatsen wordt jeugdwerkloosheid teruggedrongen, wordt het tekort aan gekwalificeerd personeel verminderd en wordt het aannemen van wetenschappelijk personeel, wat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie, gestimuleerd. Tevens helpt de regeling werkgevers aan beter opgeleid personeel en kunnen deelnemers of studenten zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt.

De regeling geldt voor de volgende categorieën:

  • Leerwerktrajecten op vmbo-niveau;
  • Beroepsbegeleidende leerweg op mbo-niveau;
  • Duale- of deeltijdopleidingen op hbo-niveau in de technische en agrarische sector;
  • Promovendi die onder begeleiding van een universiteit of instituut van de KNAW of NWO onderzoek doen;
  • Technologisch ontwerpers in opleiding.

Komt u in aanmerking voor subsidie?

Om voor subsidie in aanmerking te komen hoeft u als werkgever geen volledig school-/studiejaar begeleiding te bieden; de subsidie wordt toegepast voor de weken of maanden waarin wel begeleiding is geboden. Ook als de leerling voortijdig is gestopt kunt u als werkgever gewoon subsidie aanvragen. Het aanvragen van subsidie gebeurt altijd na afloop van de begeleiding in het betreffende school-/studiejaar.

Heeft u vragen over de regeling of wilt u geholpen worden bij het aanvragen van subsidie? 4-VISION kijkt graag met u mee en neemt u het werk van de subsidieaanvraag indien gewenst volledig uit handen. Neem gerust contact op voor meer informatie.