iStock  MEDIUM e

Investeringssubsidies

Als ondernemer kunt u extra fiscaal voordeel behalen door te investeren in milieuvriendelijke technieken en energiebesparende bedrijfsmiddelen. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Regeling Energie-investeringsaftrek

U kunt fiscaal voordeel behalen wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie. Dit is mogelijk met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit levert u een extra aftrek op van 55% van de investering. Met ingang van 2018 zal dit percentage 54,5% bedragen. Het kan dat u over de investering ook nog recht heeft op de reguliere (kleinschaligheids) investeringsaftrek. In het meest gunstige geval bedraagt de totale investeringsaftrek dan 55% + 28% = 83%. Tevens leveren energiezuinige investeringen u ook een lagere energierekening op. Het ministerie van Economische Zaken wil met de EIA het duurzaam ondernemen stimuleren. Voor duidelijk omschreven investeringen is fiscale aftrek mogelijk en ook voor maatwerkinvesteringen die energiebesparing opleveren.

Milieu-investeringsaftrek

Met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) kunt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken. Uw investeringsaftrek met de MIA kan oplopen tot wel 36% van het investeringsbedrag. Dit komt bovenop uw gebruikelijke (kleinschaligheids) investeringsaftrek. De MIA kan ook worden gecombineerd met en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). U kunt 75% van de investeringskosten versneld afschrijven met de Vamil. 75% van de investering kan dus in 1 keer ten laste van het resultaat worden gebracht.

Investeringssubsidie

Bent u van plan zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels of biomassaketels aan te schaffen? U kunt hiervoor een tegemoetkoming ontvangen met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Dit is een regeling voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Deze subsidie is er om Nederlandse huizen en bedrijven te stimuleren minder door gas en meer door duurzame warmte te verwarmen. Het doel is om CO2-uitstoot terug te drinken en energie te besparen. Bent u voornemens om een warmtepomp installatie aan te schaffen, hiervoor kunt u zowel investeringsaftrek EIA en ISDE krijgen.

Meer weten?

Bent u enthousiast geworden over deze fiscale voordelen en wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met 4-VISION. Wij vertellen u graag alles over de fiscale voordelen die u kunt behalen voor uw onderneming.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.